Shop Forum More Submit  Join Login
I never meant to write about my current situation, but I feel maybe now is the time to be honest.

I love you all. My fans, if I even have them lol. I don't know. It is so quiet. I know some people read my comic and I really want to thank you all for showing your interest in it. I love everyone who ever thought my art is fine. I am burdened by thinking I haven't been good enough and continued comic more often.

I simply can't handle my life right now. Whatever I do, I have lost. I am trying to reach my goals, but no. I am mentally ill. They say I have borderline personality disorder or something. I am about to lose my house, I can't buy food and I simply almost can't get to therapy because there is something I need to do and I have no strength for it. And it is absolute to do it even if it is stupid. Because society sucks (for Finns, Kela). Oh, and I can't afford for medicine.

My whole family is broke and I feel bad begging my mom money all the time to food and school. And my roommate, I find it hard to live with her. I have tried to talk to her but I always find myself more and more tired after argues.

I simply.. Have a death wish. My anguish might come so enormous that I simply want to run and jump from high to end it quickly.

I can't see my psychiatrist often, because she is too busy. I might wait more than 3 weeks so I can meet her again. And in that time, I might have been crying more than 2 times, few times thinking of crying and thought about suicide. It is so fucking hard. There is no mercy in this society. I am so tired.

I might regret telling you all of this. I just finished crying alone on my floor and I am desperate to get any kind of help. I have tried to be strong, weak.. None of that helps.

Just in case if you want to help me, commission me or become a Patreonist. I don't have the commission info atm but you can always note me. If you can't help with money, you can simply try to cheer me up with anything. Fanart? Yes, if you wish to draw me something, please, do so. It will cheer me up. If you want, you can link me anything you think what I might like. Music, silly videos, memes, anime shit... And don't forget you can always advertise me for your friends and family if they wish to commission me. It would help me a lot!

If you comment and I don't reply, just know that I always read all the comments! ;__; Thank you if you read all this. It wasn't easy to open up. But I guess it was worth it even if some of you might think I am pathetic and weak.

Patreon: www.patreon.com/Tuikkis
Commissions: Note me or send email: mishamipa[at]gmail.com
  • Drinking: Cocoa
Add a Comment:
 
:iconhitodama89:
hitodama89 Featured By Owner Sep 30, 2016  Hobbyist General Artist
Aina niin surku tällasissa tilanteissa kun itekin on Kelan armoilla elävä persaukinen nyhverö, jolla ei oo ylimäärästä rahaa muiden auttamiseksi... Mut ööh sanoit että haluut hassuja juttuja, joten heitän vaikka mun amusing-tagilla Tumblrissa: hitodama89reblogs.tumblr.com/t…

Ja hei jos sulla on jotain ongelmia juurikin Kelan tai vaikka niiden hakemusten sun muiden sellaisten kanssa, niin voin koittaa neuvoa! Niistä kun on kertynyt vähän jo turhankin paljon kokemusta. =')
Reply
:iconcpt-elizaye:
CPT-Elizaye Featured By Owner Sep 30, 2016  Hobbyist Digital Artist
Lol kiitos linkistä! Piristi hiukan! ^^ Voin tutkia sitä aina ku tarviin piristystä! :D

Oh, kiitos että tarjoudut auttamaan! :3 Olen otettu. En tiedä miten pystyt, mutta voin kertoa mun ihanan Kela, TE-toimisto, kunnallisen ja poliklinikan tappelun xDD

Alotin kalliin koulun josta ei saa ees koulutukee (siitä sanottiin jo itse koulun sivuilla), niin ne ei suostu antaa mulle ees työmarkkinatukea jota oon jo saanut, koska TE-toimisto sanoo, että alle 25-vuotias ei saa sitä. Mun koulu on Helsinki Design School (23 lähiopetuspäivää vuodessa). En tiiä mikä se ees on, akatemia vai mikä ihme, mutta TE-toimisto käski netin kautta hakee silti sitä opintotukea, vaik siitä tuliski kieltävä, koska en voi saada toimeentulotukea ilman opintotukihakemusyritystä. Ni siin hakemukses oli kohta, mis mun piti valita koulun nimi, mut siel ei ees oo vaihtoehtoa muulle koululle, eikä sitä oo siin listas. En siis pysty ees lähettää hakemusta x'D Ja kun kysyin taas TE-toimistolta saisko yhtään minkäänlaista poikkeusta koska oon tosi väsynyt ja ahdistunut, ni se lupas lähtettää mulle postissa jonku selvityslomakkeen, minkä ansiosta voidaan EHKÄ saada katottua, onko mun opiskelu työttömyyden ohella?

Ja joo. Syy miks en pääse terapiaan on se, että muo ei pätkääkään huvita mennä ottamaan virtsanäytettä Kelan takia, koska ne kuulemma haluu mustaa valkoisella todisteen siitä, etten käytä huumeita.

Ja mun kämppis sai kielteisen vastauksen asumistuesta, jonka takia ei pysty maksaa vuokraa, koska opiskelijan tuki on hanurista. Ja me aina tapellaan siitä kuka maksaa ruuan ja muo oikeesti ahistaa se, ku tiedän, että just ny en tuu saamaan Kelalta rahaa varmaan kuukauteen ja mul on vain 40 € tilillä.

Kaikkein hienoint oli kuitenki se, et TE-toimistolla sanottiin, et mun ois pitäny tietää jo kesällä mitä halusin elämältäni, mut se oli just sitä aikaa, ku olin vasta Floridassa miettimässä, onko elokuvan tekeminen ees mun juttu ja olin jo siellä valmiiks ahdistunu siitä, et mun piti jo sillo päättää tosi isoja asioita. No, äidin idea oli se, et siirrän jenkkikoulua vuodel eteenpäin ja meen ny tohon Helsingis olevaan, mut koska se koulu osoittautui isoksi pettymykseksi, niin oon miettiny keskeyttämistä (koska se kuitenki maksaa yli 3000 € se koulu vuodelta). Noh, TE-toimisto kuitenki sano, et multa peritään todennäkösesti maksua lopetuksesta sekä saan karanteeni aikaa ja mietin, et MITEN MÄ SELVIÄN x'DDD Etenki ku isosiskoki on vetäny meidän creditit limitille. Apua... Ja hoitajat haluis mulle lääkkeit, koska mun henkine tila on laskenu ihan sikana. Aaaaaaahhhhhh.....

Ja lisäks en oo vielkää tehny mun koululäksyi koska ahdistaa x'D

Sori tuli aika pitkä teksti o__o'''
Reply
:iconhitodama89:
hitodama89 Featured By Owner Sep 30, 2016  Hobbyist General Artist
Eipä mitään, hyvä kun sait vuodatettua juttua ulos!

Ja huh, kieltämättä melko monenkirjavassa sopassa näyt lillivän tällä hetkellä. =/ Mitään maagisia vastauksia ei toki multakaan heru, mut muutama kokemuksesta karttunut neuvo ehkä sentään.

Jos joku on ehdottanut/määrännyt sulle lääkkeitä, harkitse ihmeessä niiden syömistä. Mielenterveysasioissa ne ei paranna ongelmaa, mutta helpottaa sen kanssa diilaamista ja tekee elämästä vähän siedettävämpää. Lääkärille voi myös yleensä ihan suoraan sanoa että kalliit lääkkeet ei käy, jolloin ne kehittää vaihtoehtoja niillä resursseilla mitä käytettävissä on. Veikkaisin että esim Venlafaxin tai Seronil (molemmat tosi yleisiä ja yleisesti siedettyjä ainakin masennuksen hoidossa) on hinnaltaan jotain 15-30 € per kolmen kuukauden satsi.

Toisekseen hommaa itses erikoistuneen sosiaalityöntekijän puheille. Sosiaalitantat tekee muutakin kuin ottaa lapset pois vanhemmiltaan, esimerkiksi osaa täyttää minkä tahansa Kelan paperin parhaalla mahdollisella tavalla tai kertoa mitä rahoja sun on mahdollista saada ja mistä. Niiden palvelut on yleensä ilmaisia. Täälläpäin näihin ihmisiin saa yhteyden ainakin Mielenterveyskeskuksen (MTK) kautta, mutta niitä voi olla vaikka Kelankin palkkalistoilla, tai ainakin Kelassa joku melko varmasti tietää mihin pitäisi olla yhteydessä. Jos ei Kela tiedä, TE-toimistoakin voi koittaa. Jopa terveyskeskuksessa joku voi osata neuvoa eteenpäin.

Jos rahatilanne alkaa näyttää siltä että tili on nollilla ja laskupino odottaa, on Sosiaalitoimisto pelastava enkeli. Marssi sinne kourassa printti tilisi tilanteesta/tilitapahtumista ja erääntyvistä laskuista, jolloin on mahdollista että ne siellä maksavat kaikki tai osan laskuista. Se voi vaatia taas jonkin paperin täyttämistä tai muuta vastaavaa, mutta kyllä sitä kannattaa mieluummin koittaa kun laskujen piilottamista tai pikavippiä.

Jos haluut terapiaan, käy kiltisti pissimässä purkkiin. ='D Tollasille vaan ei voi mitään, tyhmiähän moiset prosessit on, mutta sille ei tavallinen pulliainen mahda mitään. Totta kyllä se kuluttaa energiaa jota ei oikein edes olisi, mutta yritä sinnitellä sillä ajatuksella että se edesauttaa sitä että saat apua tilanteesees.

Mitähän vielä keksisin... Kämppikses on selkeästi paskapää josta kannattaa hankkiutua eroon heti kun pystyy/jaksaa, mutta se kannattanee jättää siihen kun on vähän enemmän energiavaroja kämpän etsimiseen ja muuhun. Jos Kela laittaa takaisinperintää ja karanteeniä kehiin niiltä voi anoa päätökseen muutosta (sosiaali-ihmiset taaskin tietää miten). Laskuihinkin saa yllättävän usein lisää maksuaikaa kun on rehellisesti yhteydessä laskun lähettäjään; ei ehkä vuokran tapauksessa, mutta sähkössä sun muissa tällaisissa voi toimia.

Lopuks vielä kannattaa ihan vaan muistaa, että Suomessa ei ihmistä potkasta kadulle rahattomana kuolemaan jos vaan jaksaa/haluaa/uskaltaa hankkia itselleen apua. Jos taas oikeasti löytää itsensä seisomassa jostain katolta miettimässä huonoja vaihtoehtoja, niin sitten viimesellä itsehillinnän rippeellä soitto vaikka tänne: www.mielenterveysseura.fi/fi/t… Kannattaa ottaa numero talteen etukäteen, niin ei ainakaan jää kiinni siitä ettei numero kriittisellä hetkellä löydy.

Ei muuta kun tsemppiä ja jaksamista!
Reply
:iconcpt-elizaye:
CPT-Elizaye Featured By Owner Sep 30, 2016  Hobbyist Digital Artist
Kiitos tosi paljon neuvoista! ;__; Kamalinta avun hankkimises on se, et se vie kamalasti energiaa :'D Mut koitan pärjäillä. Kiitos oikeesti neuvoista! Jos tuntuu taas vaikeelta, voin aina lukee tän viestin uudestaan.

Ja kämppiksestä sen verran, et joo, osaa olla aika kamala, mut on se ihan kivakin ihminen. Se muuttaa muutenkin kohta pois, kun sen top loppuu~ Mut huomasinpa ainakin, kuinka paljon toisen ihmisen kanssa eläminen vie voimia.
Reply
Add a Comment:
 
×

:iconcpt-elizaye: More from CPT-Elizaye


More from DeviantArtDetails

Submitted on
September 30, 2016
Link
Thumb

Stats

Views
386
Favourites
0
Comments
4
×